Direct reserveren

Effectief communiceren/NLP

In deze korte NLP introductiecursus ga je de wereld achter jouw communicatie (en die van anderen) ontdekken.

Want heb je wel eens dat iemand wat zegt, en dat je er eigenlijk niks van begrijpt? Dat het lijkt alsof je langs elkaar heen praat. Of dat het niet echt lijkt door te dringen bij iemand wat je zegt.

Of dat je zelf wat zegt en het totaal verkeerd wordt opgevat? Dat je denkt wat te hebben afgesproken en dat iemand anders daar totaal anders over denkt. Misschien wel in communicatie met je partner, of op je werk of met je kinderen.

Hoe kan het eigenlijk dat bij sommige mensen het glas altijd half vol is en bij anderen het glas altijd half leeg?

Misschien zeg je wel vaak ‘ja’, terwijl je eigenlijk helemaal geen ruimte hebt. Of zeg je soms niks, terwijl je eigenlijk heel geïrriteerd bent. Of reageer je op een manier die helemaal niet past bij die situatie. Hoe werkt dat nou?

Communiceren gaat verder dan taal. Meer dan 70% van wat je doet en zegt, wordt bepaald door wat je denkt en voelt. En in ons dagelijks leven zijn we juist daarvan ons bijna nooit bewust. NLP staat voor Neuro Linguistisch Programmeren, wat een doelgerichte benadering is die helderheid geeft aan de interne sturing achter ons denken, voelen en doen.  En daarin helderheid geeft welke sturingen versterkend werken en welke belemmerend werken om je doelen te halen. Met NLP kijk je niet naar het gedrag, maar naar de wereld achter het gedrag. Hoe doe jij of een ander nou wat hij doet? Met als motto: als iets werkt, doe daar dan meer van. Als iets niets werkt, doe dan iets anders.

In de cursus Effectief Communiceren met NLP gaan we 3 dagen met de basis hiervan aan de slag . Met als doel bewust te worden en te ervaren welke mogelijkheden je in huis hebt.

Avond 1: Het basis communicatiemodel
Je leert jezelf en de wereld bekijken vanuit het communicatiemodel. Hoe filter jij de wereld, hoe heb je invloed op je stemming en gedrag? En welke mogelijkheden heb je om je filters anders in te stellen?

Avond 2: Werken vanuit de basis-vooronderstellingen
Heb je wel eens het gevoel dat iemand je niet hoort, of niet naar je luistert? Of krijg je zelf vaak te horen dat je iets bent vergeten wat er is gezegd?

Deze avond gaan we stoeien met verruimende vooronderstellingen en ervaren wat er in communicatie verandert wanneer je op een andere manier kijkt en luistert en communiceert. We gaan dieper in op de positieve intentie achter gedrag en ‘rapport’. Met ‘rapport’ kan alles, zonder ‘rapport’ kan niks.

Avond 3: De taal van het lichaam en gezonde emoties.
Denk je veel. Voel je veel. Misschien herken je wel beiden of één van beiden. Of vraag je je af, hoe werken die twee nou samen? Waarom komt er soms iets anders uit mijn mond dan dat ik bedoel? Waarom weet ik soms wel wat ik wil, maar lukt het mij niet? Je hoofd zit vast aan je lijf en die twee werken de hele dag samen. Communicatie is ook: hoe communiceer je met je zelf? Luister je wel naar je lichaam. Hoe beïnvloeden je emoties je communicatie?

De cursus wordt gegeven door Babs Geurts. Zij is trainer en coach bij o.a. www.1e-verdieping.nl en geeft o.a. de training Effectief met ADHD en bij ICM de trainingen Omgaan met Chaos in je hoofd en Power to the introverts. En werkt al 7 jaar als coach/ therapeut in haar praktijk in Amsterdam.

Over de trainer:
Toen ik zelf mijn NLP Practioner opleiding deed bij de Eerste Verdieping in Delft en nu Zoetermeer, was ik verbaasd. Voor het eerst in mijn leven ontdekte ik dat wat ik van binnen allemaal dacht en voelde heel normaal was! Tot die tijd leefde ik vooral uit mijn denken. Ik voelde ook een heleboel, maar het denken en voelen konden niet zo goed samenwerken. En dat zorgde voor behoorlijk wat problemen in mijn leven en vooral op het gebied van mijn levensgeluk.

In mijn werk als psycholoog, coach en trainer ben ik gespecialiseerd in chaos, zeg ik meestal. En werk ik 100% krachtgericht. Waar de psychologie vooral zich richt op gedrag en gedragsverandering, vind ik het mooie aan NLP dat het voorbij het gedrag kijkt en je ècht de tools in handen geeft om jouw onbenutte mogelijkheden te benutten.

Algemene informatie

Cursusnummer: 24.313.01
Startdatum: 02/10/2024
Locatie: Sluisweg 16
Tijden: 19:30 - 21:30
Lessen: 3
Docent: Babs Geurts
Prijs: € 75

Direct reserveren

Heeft u een account? Log dan in om uw gegevens in te laden. Inloggen
Let op! Nog 2 plaats(en) beschikbaar
Betaalwijze

Met welk wachtwoord wilt u voortaan inloggen?

Reservering bevestigen