Direct reserveren

Italiaans (lezen) Lettura Libri Italiani

Lezen, gedeeltelijk in de klas en gedeeltelijk thuis, converseren, discussiëren en het behandelen van grammaticale onderwerpen (wanneer dat nodig is) zullen zich afwisselen.

De cursus is bedoeld voor degenen die vier jaar taalcursussen en drie jaar conversatie gevolgd hebben en het liefst het niveau B1 hebben gehaald.

Bagheria is het autobiografische verhaal van de schrijfster, die als kind aan het einde van de Tweede Wereldoorlog op Sicilië arriveert, nadat ze twee jaar samen met haar familie in een Japans concentratiekamp heeft doorgebracht. Bagheria is een stad op het Italiaanse eiland Sicilië in de provincie Palermo en het is ook de stad van de familie Maraini van moeders kant. In de grote villa in Bagheria zal het meisje Maraini de oorsprong van haar adellijke familie ontdekken. Ze zal ook in aanraking komen met de omertà, die de menselijke relaties vergiftigt en waar vooral de vrouwen slachtoffers van worden in die maatschappij: een maatschappij die alles ziet, maar die op alle fronten zwijgt.

La mala erba, de laatste roman van Manzini, speelt zich af in Colle San Martino, een klein gehucht in de Apennijnen, vlakbij Rieti. In het dorp spelen twee figuren een overheersende rol: Don Graziano, een reactionaire priester, en Cicci Bellè, de eigenaar van alles. De twee haten elkaar en gaan de strijd met elkaar aan. Ze onderdrukken en buiten de arme mensen van het dorp uit. Het is een noir zonder moord, waarin Samantha, een meisje van 17, de hoofdrol speelt. De schrijver ontbloot een klein wereld, die wel als voorbeeld voor het huidige Italië zou kunnen dienen.

Algemene informatie

Cursusnummer: 24.240.01
Startdatum: 07/11/2024
Locatie: Sluisweg 16
Tijden: 9:30 - 12:00
Lessen: 20
Docent: M. Miglioli
Prijs: € 211
Bijzonderheden: LET OP ! Boeken aanschaffen na ontvangst deelnemersbewijs ! Boeken: Bagheria van Dacia Maraini, ed. BUR-contemporanea-Rizzoli, ISBN: 9788817061261; € 11 La mala erba van Antonio Manzini, Sellerio editore Palermo, ISBN 978-88-38-94451; € 15

Direct reserveren

Heeft u een account? Log dan in om uw gegevens in te laden. Inloggen
Betaalwijze

Met welk wachtwoord wilt u voortaan inloggen?

Reservering bevestigen