Direct reserveren

Natvilten - spelen met wol, water en zeep

Natvilten is de oudste manier van stof maken. Maar ook een moderne manier om mooie stoffen, gebruiksvoorwerpen, objecten en kleding te maken. De ingrediënten zijn wol, vezels, water en zeep. Zelf voegen we warmte en beweging toe. We zien en voelen hoe de fijne, luchtige en zachte wol door de toevoeging van water, zeep en beweging verandert van losse stukjes wol in een kunststukje. Als je eenmaal weet hoe je moet vilten gaat er een wereld vol mogelijkheden voor je open.

We starten met een techniekles om feeling te krijgen met het vilten. We maken een mooie lap of schilderij door te spelen met verschillende kleuren wol en vezels. Tijdens de tweede les maken we een mooi windlicht. Tijdens de laatste les kan je kiezen uit diverse technieken.

De workshop is geschikt voor zowel beginners als viltsters met ervaring.

Materiaalkosten: € 17,50 bij de docent afrekenen tijdens de eerste les. De docent zorgt voor materialen om te vilten en natuurlijk allerlei soorten en kleuren wol en vezels om je creaties te maken tijdens de lessen. Zelf meenemen naar de lessen: 2 kleine handdoeken en een plastic zak om je werk in mee naar huis te nemen.

Adrienne Barth is al ruim 10 jaar viltdocent en zij heeft een viltatelier in Oude Wetering, genaamd Viltorama. Zij heeft de Nederlandse en Belgische Viltopleidingen afgerond die zich richten op vilt-technisch gebied, maar ook op het creatieve gehalte van het werk. Zij geeft wekelijks workshops vilten (natvilten, droogvilten en wolschilderen) en heeft een webshop voor alle viltmaterialen. Haar passie is om mensen enthousiast te maken voor vilten en kennis over te dragen over technieken en wolsoorten.

Algemene informatie

Cursusnummer: 24.603.01
Startdatum: 02/10/2024
Locatie: Sluisweg 16
Tijden: 19:00 - 22:00
Lessen: 3
Docent: Adrienne Barth
Prijs: € 95
Bijzonderheden: Materiaalkosten € 17,50, af te rekenen met de docent op de eerste les.

Direct reserveren

Heeft u een account? Log dan in om uw gegevens in te laden. Inloggen
Let op! Nog 1 plaats(en) beschikbaar
Betaalwijze

Met welk wachtwoord wilt u voortaan inloggen?

Reservering bevestigen