Direct bestellen

Mirjam Rietberg-harp, Ksenia Beltiukova-viool, Dasha Beltiukova-fluit

Optreden in unieke samenstelling. Feeëriek en virtuoos programma voor harp, viool en fluit.

Ksenia Beltiukova werd geboren in Minsk (Belarus), waar zij al op 6 jarige leeftijd begon aan het Muziek College te Minsk. Ksenia is prijswinnares van het Internationale vioolconcours (Belarus) en het Prinses Christina Concours (Nederland) met een optreden in de Carnegie Hall te New York. Zij is laureaat van het Vibrarte Concours (Parijs, 2008) en won dat jaar ook de Bernard Haitink prijs. Sinds 2015 is Ksenia als viooldocente aan het Muziek College in Minsk verbonden. In volle kracht werkt Ksenia aan haar carrière in Belarus en erbuiten.

Dasha Beltiukova beschikt over een fantastische fluittechniek. Zij was zeven toen ze haar eerste dwarsfluitlessen kreeg aan het Muziek College te Minsk. Drie jaar later maakte ze haar debuut als soliste in het Concertgebouw van Minsk. Dasha won de 2e prijs op het internationaal muziekconcours voor Jonge Muzikanten in Rusland. Dasha  heeft vele malen gespeeld met kamer- en symfonieorkesten in Wit-Rusland. Sinds 2000 woont Dasha in Nederland. Ze heeft haar opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Harrie Starreveld afgerond. Dasha vertegenwoordigt een breed repertoire, gevarieerd van de barok tot de hedendaagse muziek. Als soliste heeft Dasha tijdens International Music Festivals in Minsk, International Music Festival in Bath, Grachten Festival in Amsterdam, New Paths Music Festival in New York opgetreden.

Mirjam Rietberg begon op zevenjarige leeftijd met harp spelen. In 2004 behaalde zij haar Master diploma aan het Conservatorium van Amsterdam bij Erika Waardenburg. Mirjam heeft met behulp van het  Cultuurfonds gestudeerd bij Jana Bouskova aan de Academy of Performing Arts in Praag. Diverse tournees brachten haar naar alle hoeken van Europa, zoals Zweden, Hongarije, Spanje, Frankrijk en Engeland, alsmede Japan. Mirjam heeft met succes deelgenomen aan een aantal concoursen. Op het Nederlands concours voor jong muziektalent behaalde zij twee tweede prijzen en op het internationaal harpconcours in Hongarije een derde prijs.  Zij richt zich vooral op kamermuziek met verschillende ensembles en geeft regelmatig solo concerten met haar verschillende harpen.

Programma: werken van Schubert, Debussy en Ravel.

 

Algemene informatie

Nummer: 24.108.01
Datum: 05/04/2025
Tijd(en): 20.15 uur
Locatie: Soefitempel
Prijs: € 18

Direct bestellen

Heeft u een account? Log dan in om uw gegevens in te laden. Inloggen
Ik bestel kaarten á € 18,00.
Betaalwijze

Met welk wachtwoord wilt u voortaan inloggen?

Bestelling bevestigen